Ett vinterland

De stora lappvantarna dinglar sakta ner från de stora gråa molnen. Sakta sakta rör de sig ner mot marken. Mjukt så landar de på den alltmer vita marken. Ett litet barn sitter och tittar ut genom det lätt immiga fönstret med stora förväntansfulla ögon. Det som rör sig i barnets huvud är det ingen som vet, det går bara anta. Alla har vi varit det där barnet som sitter och kollar ut genom fönstret på de stora vita snöflingorna som sakta dalar ner från himmelen.

Barnet sitter och drömmer sig bort till den dag som snart ska komma. Dagen då hela tjocka släkten äntrar huset. Då alla tysta vrår fylls med stoj och stim. Dofterna från all mat sprider sig i en hel värld. En stor skäggig och rödklädd man som knackar på altandörren. Alla barns förväntansfulla skratt överröstar alla de vuxnas prat. Den rödklädda mannen glädjer både stora oh små med hårda och mjuka paket.

En dag som snart är här men ändå inte. Ett litet barn klär dra på sig sin overall och springer ut i den nya snön. Än mer längtandes till julen. Snart men inte än.


Idag när vi vaknade så överraskades vi av ett vitt snötäcke ute på gräsmattan. Grymt kul. Blir så glad av att se det. Längtar tills det kommit rikligt med snö och det går att köra skoter. Än mer längtar jag till julen. Julmys är något av det bästa jag vet. Julpynta, julbaka. Att en tidig jullovsmorgon stiga upp med müs kläder, fixa varmt fika som t.ex. varm choklad och mackor, att sen bara krypa ner under en filt i soffan tillsammans med älsklingen framför en mysig disneyfilm. Kan det bli bättre? Nej! 

Dock är det ett tag kvar. 48 dagar kvar till jul. Längtar till stämningen, myset, maten och snön. Älskar jul!

/pp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0