Tarantino en konstnär

STIILISTISK ANALYS


Kill Bill

 


Volym 1


Quentin Tarantino


Att sammanfatta stilen med ett enda adjektiv är svårt men mitt val blev: Blodig.


Om jag sedan ska sammanfattar iscensättningen med ett ord så väljer jag: Genomtänkt.


I filmen Kill Bill så använder man sig mycket av en stillstående kamera. Man experimenterar mycket med olika vinklar och kamera positioner. Det är mycket nerifrån respektive uppifrån vyer. Tillsammans med det så är det mycket fokus på detaljer som t.ex. fötter och ansikten.


Klippningen är väldigt skickligt gjord då man ofta använder sig av långa sekvenser utan att det blir för mycket. Detta i lugnare skeenden i filmen. Men så fort som det trappas upp lite så blir klippen kortare och mer intensiva, de höjer tempot i filmen. Eftersom att det är en stor blandning mellan långa och korta klipp så blir det många totalt. Det blir även många för att det är ofta som det blir intensivare pga. att en stor del av filmen består av action scener.


Musiken i Kill Bill är extremt viktig. Musiken förmedlar hennes känslor på ett väldigt bra sätt. T.ex. när hon ser en gammal fiende som hon ska hämnas på så har de valt en arg och gäll musik. Då förstår tittaren att det här är någon som hon inte gillar och samtidigt får man känslan av att snart kommer det att hända något. Musiken i Kill Bill är noga vald för att passa in i de olika scenerna för att höja kvalitén. Det tycker jag verkligen att de lyckats med. Speciellt i action scenerna.


Man ser att detta är en Tarantino film eftersom att hans signum är väldigt mycket blod utan att den blir otäck eller skrämmande. Det har lagts ner mycket tid på effekterna då det sprutar blod stup i kvarten. Men det tycker jag inte gjorde något.

För att tona ner det lite och att det inte skulle bli för blodigt så har man valt att göra en del av filmen animerad. Det förekommer även svartvita scener. Med det så får man en bra omväxling så att det inte blir alltför enformigt. Det gör att det inte blir en för obehagligt blodig film som man tycker blir överdriven utan dessa lösningar gör att filmen står kvar med fötterna på jorden. Den blir inte alltför övernaturlig utan den stannar kvar under en okej gräns av blod och splatter.


Filmen har en konstant relatering till hennes förstörda bröllop som man får se lite då och då. Detta visas i svartvitt. 


Jag tycker det är en grym film som är värd att se. Kan även ses ett flertal gånger.

Betyg: 4/5

 



/pp

 


Kommentarer
Postat av: iinK - try to erase me!

Hello,

First of all, I would like to thank you to comment back in my blog, highly appreciated!

Today, I came to you with one request, I lost my friend and wrote one contribution regarding that in my blog. Would really be sweet from you; if you can comment in my blog and send my friend your blessing's..



Thank you, have a great day.

2010-11-15 @ 14:03:01
URL: http://iink.blogg.se/
Postat av: sannalitens.blogg.se

Svar: Okej, jag är förkyld :( Vad gör du nu då? :)

2010-11-15 @ 14:16:41
URL: http://sannalitens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0